KVKK danışmanlık hizmeti gelişen teknolojiyle birlikte büyük önem kazanmıştır. Çünkü kişisel veriler yüksek oranda daha kolay ulaşılabilir hale gelmiştir. Bunun neticesinde veri ihlalleri, kişisel verilerin çalınması ve kötü niyetli kişilere aktarılması durumu sık sık gündeme gelmektedir. Veri ihlalleri, kişisel verisi ihlal edilen kişilerin büyük zarara uğramasına neden olabilir.

Bu nedenle kanun koyucu tarafından Kişisel Verilerin Korunması Kanunu çıkarılmıştır. Bu kanun ile veri sorumlularına ciddi yükümlülükler yüklenmiştir. Bursa KVKK Danışmanı olarak bu yükümlülüklere uygun hareket edebilmeleri için veri sorumlularına danışmanlık eğitimi vermekteyiz.

KVKK’nın Getirdiği Yükümlülükler Nelerdir?

Kişisel verilerin korunması kanunu kişisel veri işleyen gerçek ve tüzel kişilere veri ihlallerinin önlenmesi, kişisel verisi işlenen kişilerin zarara uğramaması için büyük sorumluluklar yüklemektedir. Bu sorumluluklardan bazıları şöyledir;

KVKK Danışmanlık
Avukata danışmamak, danışmaktan daha pahalıdır.
  • Aydınlatma yükümlülüğü
  • Açık rıza alınması
  • Sözleşmelerin KVKK’ya uygun şekilde revize edilmesi
  • Veri imha politikası hazırlanması
  • Veri işleme politikası hazırlanması
  • Verbis kaydı
  • Veri envanteri oluşturulması

Bu yükümlülükleri yerine getirmeyen veri sorumlularına Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından ortalama 20.000 TL ile 100.000TL arasında idari para cezası verilmektedir. Veri sorumlusunun yıllık mali cirosu, veri ihlalinin şiddetine göre bu idari para cezaları 1,5 milyon lirayı bulabilmektedir. Bu nedenle böyle bir para cezasıyla karşı karşıya kalmamak için her veri sorumlusunun Bursa KVKK Danışmanından danışmanlık hizmeti almasında yarar vardır.

Bursa KVKK Danışmanlık ile Çalışmak Neden Önemli ?

Veri sorumlularının kişisel veri işlemeye başladığı andan, bu verinin imha edilmesi anına kadar Kişisel Verilerin Korunması Kanununa uygun şekilde hareket etmesi gerekmektedir. Çünkü kişisel veriler işlenirken veri sorumluları kanunda belirtilen teknik ve idari tedbirleri almalıdır. Veri ihlallerinin önlenmesi için atılacak ilk adın personelin KVKK eğitimi almasıdır.

Bursa KVKK Danışmanı olarak öncelikle risk analizi yaparak KVKK’ya uygun olmayan ve iyileştirilmesi gereken hususları tespit ediyoruz. Ardından veri işleme politikası, aydınlatma metni, açık rıza metni, veri imha politikası, kamera izlem politikası gibi dokümanları hazırlıyor, mevcut sözleşmelerinizi kanuna uygun şekilde revize ediyoruz. İşletmenin Verbis kayıt zorunluluğu varsa verbis kaydını yapıyor, veri envanteri hazırlıyoruz. Tüm bunların yanında işletme bünyesinde aktif veri girişlerinin personel eliyle yapılması nedeniyle personel eğitimini çok önemsiyoruz. Çünkü personelin Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hakkında farkındalık kazanması ve eğitilmesi veri ihlallerini büyük oranda önlemektedir. Talepte bulunan veri sorumlularına birlikte çalıştığımız teknik ekibimiz ile teknik hizmet de vermekteyiz.

Bursa KVKK Danışmanı olarak Bursa ‘da Avukatlık görevi yapan Büşra Mizen bugüne kadar 100’ün üzerinde firmaya danışmanlık vererek bu konuda çok ciddi bir tecrübeye sahibiz. Bu nedenle idari para cezalarıyla karşı karşıya kalmamaları için veri sorumlularına hukuki danışmanlık hizmeti vermekteyiz. İşletmelerini KVKK’ya uyumlu hale getirmek isteyen ve yüksek miktarlı idari para cezalarıyla karşı karşıya kalmak istemeyen veri sorumluları bizimle iletişime geçebilirler.

Bursa ‘da Avukat olarak, sunduğumuz hizmetler ile sizleri en kısa sürede mahkeme sonucuna taşıyoruz. Bursa avukatlık bürosu olarak sizlere KVKK davalarında hizmet veriyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

TIKLA ARA
WhatsApp