Bursa Boşanma Avukatı Davaya Hazırlık Süreci

Bursa boşanma avukatı hem dava öncesinde hem dava sonrasında işinin her zaman ehli olarak hizmet vermektedir. Özellikle de davaya hazırlık süreci ne kadar verimli geçerse sonuçları da o derece verimli şekilde iletilmektedir. Eşler boşanmaya karar verdikten sonra ilk adım alanında uzman bir boşanma avukatına başvuruda bulunmaktır. Başvurudan itibaren süreci avukat ele alır ve ilerletmeye başlar. Tüm prosedür ve süreç hakkında müvekkilini bilgilendirir. Boşanma davasına yönelik beklentilerini dinler ve bu şekilde çalışmaya özen gösterir. Davaya hazırlık aşamasında boşanma avukatı dikkatle hareket eder. Hazırlık sürecini olabildiğince kısa tutmaya özen gösterir ve alınması gereken tüm tedbirleri de resmi şekilde alır. Dava öncesinde müvekkilinin tüm taleplerini tek tek belirler. Taleplerini karşılamanın mümkün olup olmadığı konusunda da onları bilgilendirir.

Bursa Boşanma Avukatı Davaya Hazırlık Süreci
Bursa Boşanma Avukatı Davaya Hazırlık Süreci

Boşanma Avukatının Görev ve Sorumlulukları

Tamamen tüm görev ve sorumluluklarını yerine getirerek davaları yürüten Bursa boşanma avukatı ile müvekkil arasında bir vekalet sözleşmesi imzalanır. Avukat bu sözleşme dahilinde iş takibini tamamen dikkatli ve özenli şekilde yapar. Avukatlık kanunu 36. Maddeye bağlı kalarak müvekkili hakkında öğrendiği hiçbir bilgiyi açığa vurmaz. Üçüncü şahıslar ile paylaşmaz. Aynı zamanda ister davalı ister davacı vekili olsun tamamen onun menfaatlerine yönelik olarak çalışma sergiler. En uygun şekilde davanın sonuçlanması için çabalar. Ayrıca müvekkilinin anlatımlarını da gizli tutmak zorunda olduğunu bilir.

 

Boşanma Avukatlığında Tedbir Başvurusu

Boşanma sürecinde avukat dahilinde ele alınan konulardan biri de tedbir başvurusudur. Bursa boşanma avukatı kapsamında da yürütülen tedbir başvurusuna dahil olan konular arasında eşlerin barınması, geçimi, malların yönetimi, varsa çocukların bakımı ve korunması yer almaktadır. Bu konulara ilişkin tedbirlerin kendiliğinden alınabileceği gibi avukat tarafından yürütülmesine yönelik talepte de bulunulabilmektedir. Tarafların mal varlığına ilişkin beklentileri ve alınması gereken önlemler için de tedbir başvurunda bulunulur. Aynı zamanda ciddi bir zarar meydana gelecekse, imkânsız ya da geciken sorunlar varsa burada da uyuşmazlığı ortadan kaldırmak amacıyla ihtiyati tedbir kararları verilmektedir. Tüm bu süreç alanında uzman ve işini profesyonelce, deneyimle yapan avukat tarafından ele alınmalı ve sorunsuzca süreç tamamlanmalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

TIKLA ARA
WhatsApp