Anlaşmalı boşanmada bir avukatın sizlere ne faydası olur, evrakların ve mahkeme sürecinin nasıl işlemesi gerektiği, ne kadar sürede boşanma gerçekleştiği ve anlaşmalı boşanma için neler yapılması gerektiği konusunda sizleri bilgilendirmeye çalışacağız.

Daha az prosedür ve evrak ile çok daha hızlı bir boşanma süreci yaşamaya müsati olan bu dava türü birçok çiftin son zamanlarda tercih ettiği bir yöntem olmaktadır. Şimdi biraz daha aklınızdaki soruları yanıtlamaya odaklanalım. Aklınıza takılan sormak istediğiniz sorular olursa bize aşağıdaki yorum alanından yazabilirsiniz. Boşanma davalarına bakan Avukat Büşra Mizen sorularınıza yorumda bulunacaktır.

Anlaşmalı Boşanmada Avukat Ne Yapar?

Hukuk açısından bunu şu şekilde açıklamak daha doğru olacaktır. Müvekkili ile avukat arasında anlaşma bağı bulunmaktadır. Anlaşmalı boşanma bile olsa yazılı beyanlarda müvekkil tüm bildiklerini eksiksiz bir şekilde detaylarına kadar paylaşmalıdır.

Anlaşmalı Boşanmada Avukat Zorunlu Mu?
Anlaşmalı boşanma davalarında avukatın olmaması ileride daha büyük sorunların çıkmasına sebep olur.

Davaların süreç olarak zorlu ve uzun olması neticesinde eksik bilgide mahkeme süreci uzar. Bu nedenle sorunun tam olarak çözülmesi ve mahkeme kararı ile netleşmesi dahilinde avukatın görevi sona erer.

Anlaşmalı Boşanma Davası Ne Kadar Sürer?

Bu boşanma türünde tarafların birbiri ile ortak bir hedefte buluşması şarttır. Bu durumda ancak anlaşmalı boşanma davası için girişimler gerçekleştirilebilir.

Sürecin kısa olmasının en temel nedeni mahkemenin araştırmak ve karar vermek gibi işlevlerine fayda sağlamaktadır. Bu nedenle anlaşmalı boşanma davaları genellikle tek celsede boşanma olarak bilinir ve bu davalar aynı günde bile sonuçlanabilir.

Anlaşmalı Boşanmada Avukata Gerek Var Mı?

Bu konuda durumu şu şekilde açıklamak daha doğru olacaktır. Çekişmeli boşanma davaları gibi uzun sürmeyen bu davalarda daha az hukuki terim ve prosedürler işlemektedir. Çekişmeli boşanma davalarında hatırlarsanız eğer önceki yazılarımızda şunlardan bahsetmiştik. İlk olarak avukat sizin için tüm hukuki süreçleri takip ederek kanunen savunma hakkınızı sunar. Bu nedenle avukata ihtiyaç duyarsınız. Çünkü anlaşma boşanma bile olsa eşler arasında eski defterler açılıp, düğünde takılan takılardan, alınan ev gereçlerinden veya kullanılan telefonlara kadar bir çok konuda anlaşmazlık veya kararsızlık olduğu ortaya çıkmaktadır.

Bu nedenle anlaşmalı boşanma davalarında mutlaka bir avukat yardımı alarak boşanma maddelerini netleştirmek gerekir. Avukat eşliğinde doldurulan form iki taraf içinde belirleyici ve uysal ortamda hazırlanmaktadır. Bu durumda avukat masrafı için ödeme yapmamak için eşler anlaşmalı boşanma davası açmak isterler. Ama aslında bu doğru bir davranış değildir. Çünkü eğer velayet durumu söz konusu ise daha sonradan sorunlar çıkabilmekte ve hak kaybına uğranabilmektedir. Anlaşma sağladığınız bir boşanma davasında dava açarken avukat talebi size kalmış bir durumdur.

Bir yorum “Anlaşmalı Boşanmada Avukat Zorunlu Mu?”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

TIKLA ARA
WhatsApp